Leírás és Paraméterek
Tengeri vörösmoszatokból nyert sütő és gélképző anyag.
Kis mennyiség is erős gélt képez, amely melegítés hatására is stabil marad.
Nincs kalóriaértéke.
Jótékony hatása van a májra és serkenti az emésztést.
Magas rost tartalommal rendelkezik, kiváló kalcium és vas forrás.
Színtelen és semleges ízű.
Alkalmazási javaslat:
Hideg folyadékban kell feloldani, majd a forróhoz keverni, és 2-3 percig forralni.
Az agar-agar forrón híg, csak 40 fokon körül sűrűsödik be.
(1 liter folyadékhoz kb. 5g agar-agar por ajánlott)
Felhasználási javaslat:
Készíthetünk vele zseléket, kocsonyát, aszpikot, de kiválóan alkalmazható
lekvárok, krémek, pudingok és sütemények elkészítéséhez is.
Vegán ételek elkészítéséhez is alkalmazható.
Túlzott fogyasztása enyhe hasmenéssel járhat!
Leírás
Tengeri vörösmoszatokból nyert sütő és gélképző anyag.
Kis mennyiség is erős gélt képez, amely melegítés hatására is stabil marad.
Nincs kalóriaértéke.
Jótékony hatása van a májra és serkenti az emésztést.
Magas rost tartalommal rendelkezik, kiváló kalcium és vas forrás.
Színtelen és semleges ízű.
Alkalmazási javaslat:
Hideg folyadékban kell feloldani, majd a forróhoz keverni, és 2-3 percig forralni.
Az agar-agar forrón híg, csak 40 fokon körül sűrűsödik be.
(1 liter folyadékhoz kb. 5g agar-agar por ajánlott)
Felhasználási javaslat:
Készíthetünk vele zseléket, kocsonyát, aszpikot, de kiválóan alkalmazható
lekvárok, krémek, pudingok és sütemények elkészítéséhez is.
Vegán ételek elkészítéséhez is alkalmazható.
Túlzott fogyasztása enyhe hasmenéssel járhat!